Jdi na obsah Jdi na menu
 


Taylor Lautner

Taylor Daniel Lautner se narodil 11. února 1992 v Grand Rapids, Michigan, USA. Už jako malý projevoval určité nadání. V 6-ti letech začal dělat karate a ani ne o rok později začal vyhrávat ceny na různých turnajích. Poté byl pozván, aby trénoval u sedminásobného vítěze v karate, Mikea Chata a v 8 letech reprezentoval svou zemi a získal tři zlaté medaile. Kromě karate má rád i fotbal a baseball.

Ačkoli miloval karate, už v sedmi letech okusil hraní a to poté, co byl na konkurzu do role v reklamě na Burger King. Nakonec neuspěl, ale hrát ho bavilo a tak požádal své rodiče, aby ho v tom podporovali. Právě s rodiči objížděl různé konkurzy. Dokonce se kvůli synově snu přestěhovali do Los Angeles, kde měl větší šance. Od té
doby začal dostávat různé menší roličky. Zahrál si např. v episodách My wife and kids (2001), Kalifornské léto (Summerland) (2004) nebo The Bernie Mac Show (2001). Také namluvil pár rolí v kreslených seriálech.

První větší úspěch přišel v roce 2005, kdy Taylor dostal roli ve filmu
Dobrodružství Žraločáka a Lávovky. V témže roce účinkoval ve filmu Dvanáct do tuctu 2. Ovšem zatím největší úspěch mu přinesl film Stmívání (2008).